kimya@yalova.edu.tr (0226) 815 63 00

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), 2025 Dünya Gıda Günü kapsamında yaptığı açıklamada, “Barışçıl, sürdürülebilir, refah içinde ve gıda güvencesi sağlanmış bir gelecek için küresel iş birliği çağrısı” yaptı. FAO, hükümetler, kurumlar, özel sektör, sivil toplum ve bireyler arasındaki iş birliğinin, sağlıklı beslenmeye erişimi güvence altına alacak ve gezegenle uyumlu yaşamı destekleyecek gıda sistemlerinin dönüşümü için hayati olduğunu vurguladı.

Bu yılın teması, “Together for a Food-Secure Future” (Gıda Güvencesi Sağlanmış Bir Gelecek İçin Birlikte) olarak belirlendi. Tema, iklim değişikliği, kaynak kıtlığı ve gıda israfı gibi küresel sorunlara karşı dayanıklı ve kapsayıcı tarım-gıda sistemlerinin oluşturulmasını hedefliyor.

Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamımda Doç. Dr. Oya Irmak Cebeci tarafından verilecek olan “Sürdürülebilir Gıda Sistemleri ve Geleceğin Tarımı” başlıklı seminer, bu küresel çağrıya yerel düzeyde bir katkı sunmayı amaçlıyor. Seminerde;
    •    Gıda üretim zincirinde çevresel sürdürülebilirlik,
    •    Atıkların döngüsel ekonomide yeniden değerlendirilmesi,
    •    Biyoekonomi ve yenilikçi tarım uygulamaları,
    •    Tüketici bilincinin artırılması ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının teşviki
gibi konular ele alınacaktır.

Seminerimize davetlisiniz. 

Tarih: 23 Ekim 2025, Perşembe
Saat: 13:30-14:30
Yer: Mühendislik Fakültesi, D305
Konuşmacı: Doç. Dr. Oya Irmak CEBECİ