Yalova Üniversitesi    kimya@yalova.edu.tr (0226) 815 54 00

Bölümümüz Öğretim Üyelerinin Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Proje Başarısı

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından yürütülen A Grubu Acil Ar-Ge Proje Çağrısı A4 Proje Destek Programı kapsamında, sağlık alanında yaşanan sorunların mühendislik ve sağlık bilimlerinin ortak yaklaşımıyla çözümlenmesi hedeflenmektedir.

Bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Berrin SAYGI YALÇIN yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan “Hidrojel Yara Örtüsü Geliştirilmesinde Ulvan/Kitosan/Kolajen Kullanımının Değerlendirilmesi” başlıklı projede, bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Oya Irmak CEBECİ, Temel Bilimler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsa KARAMAN ve Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu GÜRER GİRAY araştırmacı olarak görev alacaklardır.

Proje, TÜSEB destek programları doğrultusunda üniversitemizin yürütücülüğünde gerçekleştirilecek ilk proje olacaktır.

Öğretim üyelerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.